Wat kunt u doen om vitaal te blijven? Hoe zorgen we ervoor dat Den Haag nog seniorvriendelijker wordt? Op 1 november vond in het World Forum Den Haag ‘Samen Vitaal’ plaats. Ongeveer 500 inwoners en professionals kwamen op het gevarieerde programma af. Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid) opende het evenement, waarna de bezoekers workshops konden volgen of op de informatiemarkt konden rondlopen. Ook was er een podiumprogramma met diverse sprekers en optredens. Het evenement past bij de ambitie van Den Haag om een seniorvriendelijke stad te zijn. Vitaliteit is hier een belangrijk onderdeel van.

Deelnemers werven

Als communicatieadviseur a.i. voor de gemeente Den Haag mocht ik de communicatie voor, tijdens en na het evenement verzorgen. Van persberichten, een artikel in de Stadskrant en advertenties tot flyers en social media. En een online magazine waarin de highlights van deze bijeenkomst zijn weergegeven in tekst, beeld en op film.

Het was een mooie en leerzame dag. Ook voor mij. Goed om je midden tussen de doelgroep (ouderen) te begeven en ze zo nog beter te leren kennen.