Ik krijg vaak de vraag of ik niet liever een vaste baan zou willen. En daar valt best wat voor te zeggen. Minder onrust, vast inkomen, niet meer steeds op zoek naar een nieuwe opdracht … Maar ik zou dan ook hele leuke dingen missen. Want mijn werk is nooit saai en ik ontmoet telkens weer nieuwe interessante mensen.

En, … weet je wat ook echt heel leuk is? Dat je na een opdracht te horen krijgt hoe blij de opdrachtgever en collega’s met je zijn. En dat je dan ook nog verwend wordt met lieve woorden en mooie cadeaus. Gek eigenlijk, dat als je ergens vast in dienst bent, je deze waardering veel minder vaak krijgt. Het is normaal dat je je werk goed doet. En dat vind je zelf waarschijnlijk ook. En toch zou het goed zijn om elkaar wat vaker schouderklopjes te geven (of een bos bloemen of een fles prosecco, of …). Een beetje waardering op z’n tijd doet een mens goed.

Ik sluit weer een mooie opdracht af en geniet nog even na van mijn cadeaus. Op naar een nieuwe interim-opdracht. Want in vaste dienst? Zeg nooit, nooit, maar ik zeg in ieder geval voorlopig niet.